jun 022017
 

Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

Dit jaar bestaat zwem- en polovereniging DOS 50 jaar.

Er wordt al vanaf de jaren vijftig gezwommen in Varsseveld. Destijds bij de sluis, nabij de huidige ijsbaan, in de Slingebeek. In 1967 is “Zwemvereniging D’ Olde Schole Varsseveld” opgericht in het voormalig schoolgebouw aan de Van Pallandtstraat. Naar dat gebouw is de club ook vernoemd. Enkele jaren geleden is de naam omgetoverd tot “Zwem & Polovereniging DOS”, dé vereniging waar  u of uw kind lid van is.

Het 50 jarig jubileum willen we dit jaar groots vieren  en dat gaan we doen door de volgende activiteiten:

De Zwem4daagse
Terug van weggeweest: de Varsseveldse Zwem4daagse. De Zwem4daagse is niet alleen voor leden maar voor iedere sportieveling uit de omgeving. Het vindt dit jaar plaats van dinsdag 27 juni t/m zaterdag 1 juli. Tijdens deze dagen is het Van Pallandtbad water voor enthousiaste zwemmers en kunnen er  banen worden gezwommen.  Dinsdag tot en met vrijdag kan er gezwommen worden van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag sluiten we af van 10.00 tot 12.00 uur. De te zwemmen afstanden zijn: 250, 500 of 1000 meter.

Doe je mee?  Opgeven voor de Zwem4daagse: www.dosvarsseveld.nl/zwem4daagse

De optocht
DOS doet dit jaar mee aan de optocht tijdens de Varsseveldse Volksfeesten in augustus. Hoe we meedoen en hoe dit (zwem)spektakel er precies uit gaat zien is natuurlijk nog geheim tot aan de opening van de Volksfeesten op donderdagavond. Voor dit “zwem”spektakel zijn wij wel op zoek naar (veel) enthousiaste leden (jong en oud) die mee willen lopen op de donderdagavond 17 en/of zaterdagmorgen 19 augustus.

Doe je mee? Opgeven Optocht: jubileum.dosvarsseveld.nl/optocht

Het jeugdkamp
Net als voorgaande jaren is er het DOS Jeugdkamp voor de jongste zwemmers. Het jeugdkamp wordt dit jaar gehouden op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017. Er wordt weer groots uitgepakt en er staan ontzettend leuke activiteiten op het programma. Het thema van dit jaar, hoe verrassend, het 50-jarig jubileum. Binnenkort ontvangt de jeugd hiervoor de uitnodiging.

Het 50 jarig jubileumfeest
Vrijdag 29 september 2017 is de dag dat DOS 50 jaar bestaat, dit gaan we vieren op zaterdag 30 september 2017! Voor de jeugd zal er overdag een speciaal programma worden samengesteld om het feest te vieren. Wat we gaan doen? Dat blijft nog heel even geheim.

Aanmelden voor het jeugdprogramma: jubileum.dosvarsseveld.nl/programma/jeugd-programma

Voor de leden en oud leden (vanaf 12 jaar) is er ’s avonds een spetterende feestavond. Alle ins en outs van dit jubileumfeest worden te zijner tijd gecommuniceerd via de diverse kanalen.

Aanmelden voor het jubileumfeest: www.dosvarsseveld.nl/feestavond

Zet het dus allemaal in jullie agenda:

  • De Zwem4daagse: maandag 27 juni t/m zaterdag 1 juli 2017
  • De Varsseveldse Optocht: donderdag 17 en zaterdag 19 augustus 2017
  • DOS Jeugdkamp: zaterdag 2 en zondag 3 september 2017
  • Jubileumfeest Jeugd: zaterdag 30 september (ochtend met uitloop in de middag)
  • Jubileum feestavond: zaterdag 30 september voor (oud)leden vanaf 20.00 uur.

Oproep aan alle leden:

deel de uitnodiging voor de feestavond zoveel mogelijk onder oud leden. Hoe leuk is het om met jou oude zwem en ploeggenoten of collega vrijwilligers herinneringen te delen onder het genot van een…

Enthousiast geworden?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het jubileum via: www.dosvarsseveld.nl/jubileum

Voor eventuele vragen kan er gemaild worden naar jubileum@dosvarsseveld.nl

Feestelijke groet,
De jubileumcommissie

 Posted by at 10:47
mrt 222017
 

DOS speelt met twee teams mee in de waterpolocompetitie bij de D-jeugd, onder 13 jaar. Er is een team met spelers van DOS en de Gendten, en een team met spelers van DOS en Natare. Beide teams doen het bijzonder goed, met nog één wedstrijd te gaan staan de teams eerste en derde in de ranglijst.

Aanstaande zaterdag 25 maart speelt het DOS/Natare team om de derde plaats tegen de nummer vier om 17.20 uur in zwembad ’t Walfort in Aalten. Bij winst is dit team zeker van de derde plaats in de eindstand. Het DOS/de Gendten team speelt op zaterdag 1 april om 17.00 uur in het zwembad in Terborg tegen Livo. Als deze wedstrijd gewonnen wordt eindigt dit team als eerste in de competitie.

Beide teams kunnen natuurlijk alle aanmoedigingen goed gebruiken. Kom daarom kijken naar deze spannende ontknoping van de waterpolocompetitie bij de D-jeugd!

(Op de foto: D combiteam 2015-2016)

Minipolotoernooi op 8 januari in Varsseveld

 Aankondigingen, Waterpolo  Reacties uitgeschakeld voor Minipolotoernooi op 8 januari in Varsseveld
dec 132016
 

8 Januari is er weer een minipolotoernooi in Varsseveld. Het begint om 13.00u en duurt tot ongeveer 16.00u. Wie komt Gijs en Jelle versterken zodat we eigen DOS team hebben? 

Je mag voor 28 december een berichtje sturen naar polojeugd@dosvarsseveld.nl als je mee wilt doen. Je bent natuurlijk altijd welkom om op 8 januari een kijkje te komen nemen (neem dan wel je zwemspullen mee, dan kun je altijd nog meedoen ?).

Fijne Kerstdagen alvast en hopelijk tot 8 januari!

Groetjes, 

Wim Focke en Diana Prinsen

Waterpolo scheidsrechterscursus aangeboden!

 Aankondigingen, Waterpolo  Reacties uitgeschakeld voor Waterpolo scheidsrechterscursus aangeboden!
nov 142016
 

Voor het aankomende seizoen 2017-2018 is DOS op zoek naar aanvulling van het huidige waterpoloscheidsrechterslegioen. In februari 2017 start er weer een cursus die ongeveer 6-8 avonden van je tijd kost. Wanneer je geslaagd bent mag je in ieder geval 12 weekenden het geleerde in praktijk brengen.

Dus heb je een waterpolohart én hart voor DOS geef je dan snel op via een berichtje naar pc@dosvarsseveld.nl.

 Posted by at 00:40
nov 022016
 

 

Hallo lotenverkopers,

De tijd om loten voor de grote Clubactie voor DOS te verkopen is al weer bijna voorbij. Aanstaande zaterdag  5 november kunnen jullie de lotenboekjes tijdens de zwemles (van 8:30 tot 12:00 uur) inleveren. Er wordt daarvoor een duidelijk herkenbare doos op de balie geplaatst. Deze staat er ook nog tijdens de lessen op de woensdag daarop.
De Grote Clubactie gaat van start!

Jullie hebben nu nog heel even tijd om mensen nog een lot te verkopen en zo onze vereniging te steunen. Dus verkoop die laatste laatste lootjes en let op: Net als vorige jaren worden de beste verkopers weer in het zonnetje gezet!

Nog heel veel succes …

NB: Nog geen verkoper gezien? We kunnen het ons niet voorstellen maar in dat geval: 

Koop uw loten online: https://clubactie.nl/actie/ZwemenPoloverenigingDOS1

Grote Clubactie 2016 – We zijn over de helft!

 Aankondigingen  Reacties uitgeschakeld voor Grote Clubactie 2016 – We zijn over de helft!
okt 192016
 

Beste lotenverkopers,

De lotenverkoop voor de clubactie is al weer ruim halverwege. Lukt het een beetje met de verkoop? Heb je iedereen die je wilde vragen al gehad? Mooi, want dan kunnen we een prachtige opbrengst tegemoet zien. En weet je nog wat mensen die je nog kunt vragen, of is er nog een gelegenheid om het lotenboekje rond te laten gaan? Ook mooi, want dan kun je het aantal verkocht loten nog wat vergroten.

Hoe dan ook; nog heel veel succes met de verkoop in de laatste weken. 5 november moeten de boekjes weer ingeleverd worden, dus verkoop nu het nog kan!

groteclubactie

 

Meer info over de actie en de organisatie van dit jaar vind je hier: Uitleg grote clubactie 2016

Koop uw loten online: https://clubactie.nl/actie/ZwemenPoloverenigingDOS1

 

Grote Clubactie 2016 begint op 1 oktober!

 Aankondigingen  Reacties uitgeschakeld voor Grote Clubactie 2016 begint op 1 oktober!
sep 282016
 

Start zaterdag 1 oktober.

Aanstaande zaterdag is het weer zover. Dan gaat de Grote Clubactie weer van start. Deze week worden de lotenboekjes uitgereikt en vanaf zaterdag 1 oktober start de officiële verkoop dus vanaf zaterdag kunnen jullie allemaal aan de slag met de lotenverkoop!

Belangrijk

De Grote Clubactie is voor DOS een heel belangrijke bron van inkomsten. Veel jeugdactiviteiten, waaronder het jeugdkamp, worden uit de opbrengst betaald. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: steun de vereniging door loten te verkopen of door loten te kopen. De verkoop is heel simpel want de betaling gaat via ‘automatische incasso’. Dus noteer de gegevens van de lotenkoper in het lotenboekje en wij zorgen voor de rest! Je hoeft niet nog eens langs de deur om af te rekenen en loten rond te brengen. En er is geen gesjouw met contant geld. De lotenkoper ontvangt zijn/haar lotnummer op het rekeningafschrift van de betaling.

Help mee!

We wensen alle lotenverkopers veel succes! Laat die boekjes rondgaan op verjaardagen en in de buurt. En … zoals elk jaar worden de beste verkopers in het zonnetje gezet. Dus ga op pad en help mee!

groteclubactie

 

Meer info over de actie en de organisatie van dit jaar vind je hier: Uitleg grote clubactie 2016

 

jun 302016
 

DOS Jeugdkamp - 5 en 6 september 2015 - IMG_2746

 

Hallo allemaal,

Ook dit jaar organiseren we weer het wereldberoemde DOS jeugdkamp. Het zal plaatsvinden in het weekend van 3/4 september en belooft weer een fantastische happening te worden. Deze keer met als thema de Middeleeuwen. Zet het dus snel in je agenda en vertel je ouders dat je dat weekend al helemaal vol zit!

De uitnodigingen worden/zijn weer uitgedeeld op het zwembad. Heb je die gemist bekijk de uitnodiging dan op de aanmeldpagina:

AANMELDEN  – klik deze link 🙂 – kan tot uiterlijk  31 juli!

Groeten en tot binnenkort,

De organisatie.

 

 

mei 092016
 

Op zaterdag 28 mei wordt er een minipolotoernooi georganiseerd in Lochem. Wat zou het leuk zijn als er weer een team van DOS mee zou doen!

Wat gebeurt er op een minipolotoernooi?

Er zijn steeds wedstrijden van 10 minuten. Aan het eind van elke wedstrijd mag je “strafworpen” nemen. Je team wordt ingedeeld bij leeftijdsgenootjes. Bij elke wedstrijd is een spelleider (soort scheidsrechter). De jongste spelers spelen de wedstrijd in een bad waar je kan staan. Tussen de wedstrijden door kun je lekker vrij spelen.

Stel dat je nog nooit een potje waterpolo hebt gespeeld!

Ook dan ben je van harte welkom op een minipolotoernooi. Alle leden van DOS (die niet al in de waterpolocompetitie spelen) tot 12 jaar mogen meespelen. Je speelt tegen leeftijdsgenootjes die vaak zelf ook nog niet veel waterpolo-ervaring hebben. Een minipolotoernooi is een leuke manier om kennis te maken met waterpolo.

20130518 - minipolo winterswijk jasper-47

In Lochem is de aanvang van het toernooi 17.00 uur (1e wedstrijd)

Einde van het toernooi: uiterlijk 20.00 uur (afhankelijk van het aantal wedstrijden)

Toegang tot het bad vanaf: 16.45 uur

Als je zin hebt om mee te doen, mag je voor 20 mei een mailtje sturen naar polojeugd@dosvarsseveld.nl

 

Groetjes, Polocommissie DOS / Diana Prinsen

 

20130518 - minipolo winterswijk jasper-14

 


 Posted by at 09:24